2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η σχολική μας μονάδα συμμετείχε με ενθουσιασμό και πολλή διάθεση και στη φετινή διοργάνωση της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015) και η συνεργασία των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών-ειδικοτήτων με τους μαθητές ήταν  επιτυχημένη και αποδοτική. Η ημέρα είχε θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

 Αναλυτικότερα, οι τάξεις Α΄ και Β΄ πραγματοποίησαν ομαδικά παιχνίδια ευγενούς άμιλλας και ασκήσεις δρόμου στον αύλειο χώρο με στόχο τη συμμετοχή όλων για τη χαρά του παιχνιδιού χωρίς διακρίσεις. Συναγωνισμός για τη βίωση του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η Γ΄ τάξη πραγματοποίησε αναπαράσταση της λαμπαδηδρομίας, η Δ΄ τάξη πραγματοποίησε αγώνα goalball και η Ε΄ τάξη καθιστό βόλεϊ, ενώ η Στ΄ τάξη τροποποιημένο baseball. Τέλος όλες οι τάξεις παρακολούθησαν videos με τίτλο: «Ολυμπιακοί αγώνες | Λεπτά Ιστορίας», «Ολυμπιακός ύμνος», «Το αθλητικό βίντεο που έκανε εκατ. ανθρώπους να δακρύσουν!» και «Παραολυμπιακοί αγώνες, Αθήνα 2004», για τα οποία και συζήτησαν και κατόπιν δημιούργησαν αφίσες με συνθήματα στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Μπορείτε να δείτε και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας:

SAM_1481 SAM_1480 SAM_1473 SAM_1464 SAM_1448 SAM_1437 SAM_1435 SAM_1429 SAM_1428 DSC02265