Τμήμα Α2 — Μάθημα Μουσικής

Στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής το Α2 ζωντάνεψε ηχητικά την ιστορία “Η Πλιτς και ο Πλατς” με όργανα ορφ από το βιβλίο μουσικής της Α τάξης. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και στην κυρία Ζιώγα για το πολύ ωραίο αποτέλεσμα!!

 

Κατασκευή Λαμπάδων

Σήμερα, Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 τα παιδιά του τμήματος Ε2 κατασκεύασαν τις δικές τους λαμπάδες. Με περίσσια διάθεση, φαντασία και δημιουργικότητα το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Μπράβο παιδιά!!!! Χρόνια Πολλά με υγεία, να περάσετε ένα τέλειο Πάσχα.

DSC_0022 DSC_0021

Ζωγραφίζοντας το σχολείο μας!!!

Η εικαστικός του σχολείου μας κα Εμμανουέλα Πλατανιώτη, με τη βοήθεια μαθητών, ζωγράφισαν τους διαδρόμους και τις πόρτες των τάξεων. Αφιερώνοντας πολλές ώρες από τα απογεύματά της η κα Πλατανιώτη ομόρφυνε το σχολείο μας και δημιούργησε ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μαθητές μας. Την ευχαριστούμε πολύ.

???????????????????????????????  DSC06938

 DSC06939DSC06937 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC06932 ??????????????????????????????? DSC06930 ??????????????????????????????? DSC06927 DSC06925 ??????????????????????????????? DSC06923 DSC06922 DSC06919 DSC06918 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC06906

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Στα πλαίσια των μαθημάτων Ευέλικτης ζώνης και Μελέτης περιβάλλοντος και τα αντίστοιχα περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονούνται, επισκέφθηκαν το σχολείο και μίλησαν στους μαθητές μας από την ομάδα Προασπίζω και από την ελληνική εταιρεία Ανακύκλωσης.

Η ομάδα Προασπίζω υπενθύμισε τη δράση με τη συλλογή καπακιών που έχει το σχολείο μας συμμετοχή και θα είναι έως τον Απρίλιο, με στόχο την ανταλλαγή καπακιών με αμαξίδια για συνανθρώπους μας με ιδιαίτερες ανάγκες.

Η Ελληνική εταιρεία ενημέρωσε για την ανακύκλωση και μοίρασε από ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με γόμα για να θυμίζει στους μαθητές μας όσα μάθαμε!

SAM_1546 SAM_1545 SAM_1544 SAM_1543 SAM_1542 SAM_1541 SAM_1540 SAM_1539 SAM_1538 SAM_1537 SAM_1536 SAM_1535 IMG_20151125_141438 IMG_20151125_141359

Σερφάρω με ασφάλεια….

Αγαπητοί μας μαθητές,

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μας απονεμήθηκε ετικέτα ποιότητας για το έργο eTwinning με τίτλο:”Σερφάρω με ασφάλεια….”, το οποίο δουλέψαμε το σχολικό έτος 2014-2015 με την Στ΄ τάξη!!!  Τα δύο βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα έργο eTwinning είναι η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των συνεργαζόμενων σχολείων σε όλες τις φάσεις του έργου σε επίπεδο εκπαιδευτικών και πρωτίστως σε επίπεδο μαθητών. Ένα ακόμη βασικό στοιχείο ενός έργου eTwinning είναι και η χρήση των ΤΠΕ για την ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εταίρων αλλά και για την υλοποίηση του έργου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πόπη  Πατσατζή αλλά και στους μαθητές-συνεργάτες μας του 1ου Δημοτικού Αργυρούπολης, οι οποίοι με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Έφη Κυροδήμου κατάφεραν να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο έργο.

Μπράβο παιδιά, είμαστε περήφανοι που ήσαστε μαθητές μας. … και σε επόμενα eΤwinning project και σε επόμενες διακρίσεις!!!!!

2015-09-25_210625IMG_3523 Διαφάνεια2 Διαφάνεια1photo1 popi efi popi ef1i photo8 phot9 photo6 photo5 photo4 photo2 SAM_0761 SAM_0753

 

Κλείσιμο του έργου eTwinning με τίτλο «Σερφάρω με ασφάλεια?.»

Σκοπός του έργου μας “Σερφάρω με ασφάλεια” ήταν να οδηγήσουμε τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των σχολείων μας να ανακαλύψουν  τα δικά τους ασφαλή μονοπάτια στο Διαδίκτυο. Οι μαθητές  υλοποίησαν εργασίες  για  Ιούς, Ηλεκτρονική παρενόχληση, Προσωπικά δεδομένα, Cyberbullying κ.α. Οι μαθητές των δύο σχολείων χωρίστηκαν σε 6 ομάδες με ονομασίες που προέκυψαν μέσα από δραστηριότητες ιδεοθύελλας (Εθισμένοι, Συμπεριφοριστές, Σκουλίκια, Παρενοχλούντες  και Φρουροί –  ονόματα σχετικά με το θέμα μας). Κάθε ομάδα του ΣΤ1 και ΣΤ2 τμήματος του 2ου Δ.Σ. Γλυφάδας συνεργάστηκε και επικοινωνούσε με τα αντίστοιχα παιδιά των ομάδων από το 1ο Δ.Σ. Αργυρούπολης (chat-forum).  Στο Materials αναρτούσαν τις ομαδικές εργασίες.

Η 1η μας γνωριμία έγινε 10.02.2015, Ημέρα εορτασμού του ασφαλούς διαδικτύου. Οι μαθητές της Αργυρούπολης επισκέφτηκαν το σχολείο  της  Γλυφάδας, μοιράστηκαν σε ομάδες (Εθισμένοι, Φρουροί, κ.α), παρακολούθησαν αρχικά ομιλία από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς και μετά έθεσαν απορίες. Έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και δημιούργησαν ομαδικά «αφίσες».  Ο ενθουσιασμός τους και η καλή τους συνεργασία ήταν η επισφράγιση για την καλή συνέχεια της συνεργασίας.

Στην 2η συνάντηση μας επισκεφτήκαμε το χώρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Έγιναν  δραστηριότητες διερευνητικής και ομαδοσυνεργατικής μάθησης συναρμολογώντας και προγραμματίζοντας ένα ρομπότ. Η συνάντησή μας έκλεισε με την δραστηριότητα που την ονομάσαμε «Μουσικές Ζωγραφικές Καρέκλες».  Οι μαθητές ζωγράφιζαν τα συναισθήματά τους για το eTwinning σε χαρτί, μόλις ξεκινούσε η μουσική και μόλις σταματούσε, μετακινούνταν μία θέση δεξιά προσθέτοντας την δική τους πινελιά στην ζωγραφιά του διπλανού τους.  Τέλος γιορτάσαμε τα γενέθλια eTwinning  με παγωτά, αναμνηστικές φωτογραφίες με όμορφα πανό που ετοιμάστηκαν για τα 10 χρόνια του eTwinning.

Όμορφες συνεργασίες, όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας…..

Πατήστε εδώ για να δείτε μια μικρή σύνοψη του έργου μας “Σερφάρω με ασφάλεια” 2014-2015  

 

IMG_3522

Διαφάνεια2Διαφάνεια1

 

 

 

 

Πολιτιστικό πρόγραμμα 2014-2015 “Παραμυθομαγειρέματα”

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “Παραμυθομαγειρέματα” τα παιδιά της Δ’ τάξης του σχολείου μας με την συνεργασία και την βοήθεια των δασκάλων τους κ. Νικολαΐδη Πόπης, δασκάλας του Δ1, κ. Λόη Σπυριδούλας, δασκάλας του Δ2, την εικαστικό κ. Μάγια Γκολόβα, την εκπαιδευτικό στις ΤΠΕ κ. Πόπης Πατσατζή και την εκπαιδευτικό μουσικής κ. Ζιώγα Σοφία , έγραψαν, εικoνοποίησαν, κατέγραψαν ηλεκτρονικά και μορφοποίησαν τα παραμύθια τους. Δύο από αυτά έγιναν ταινία με την τεχνική της κινουμένης εικόνας, αφού προσάρμοσαν και έγραψαν το σενάριο βασισμένο στο παραμύθι τους, ηχογράφησαν τους διαλόγους και τους περισσότερους ήχους που ενσωμάτωσαν στην ταινία.

Δ1  Το μεγάλο παραμύθι της τσάντας

Δ2  Οι δύο φίλοι

Προσεχώς  θα ανεβούν τα παραμύθια και οι παρουσιάσεις των παιδιών.

Πολλά συγχαρητήρια!!!

 

Έργο eTwinning με τίτλο “Σερφάρω με ασφάλεια….”

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης  του σχολείου μας θα λάβουν μέρος στην Ευρωπαϊκή δράση eTwinning που προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε). Η δράση θα υλοποιηθεί με την βοήθεια της καθηγήτριας Πληροφορικής του σχολείου μας, κα  Π. Πατσατζή σε συνεργασία με τους μαθητές και τη καθηγήτρια Πληροφορικής του 1ου Δημοτικού σχολείου Αργυρούπολης κα Ε. Κυροδήμου. Το έργο που από κοινού θα υλοποιήσουν τα δύο σχολεία έχει τίτλο ?Σερφάρω με ασφάλεια??.

  •  Λίγα λόγια για το πρόγραμμα-τη δράση eTwinning:

Το πρόγραμμα eTwinning είναι ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέρος του ευρύτερου προγράμματος Erasmus+ το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Υλοποιείται σε 26 χώρες της Ευρώπης και συμμετέχουν 280.128 εκπαιδευτικοί σε περισσότερα από 37.604 έργα σε 131.825 σχολεία της Ευρώπης.  Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους,  να δουλέψουν σε ομάδες και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Twin Space,  που έχει δημιουργηθεί γι? αυτόν το σκοπό και έχουν πρόσβαση αποκλειστικά εκπαιδευτικοί και μαθητές θα δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να δουλέψουν ομαδοσυνεργατικά προσθέτοντας αξία στην συμβατική μάθηση. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Επισκεφτείτε τον σχετικό ιστότοπο www.etwinning.gr και την πλατφόρμα Twin Space http://twinspace.etwinning.net/613/home.

  • Λίγα λόγια για το θέμα μας :

Ζούμε στην εποχή της Πληροφορίας, όπου οι υπολογιστές είναι μέρος της καθημερινότητας ακόμη και των μικρότερων μαθητών. Η φύση του Διαδικτύου δεν εγγυάται ασφάλεια για τον ανήλικο χρήστη, καθώς οι δημοσιευμένες πληροφορίες δεν χαρακτηρίζονται πάντα από καταλληλότητα και εγκυρότητα. Η ορθή και ασφαλής αξιοποίησή του από τους μαθητές απαιτεί την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων που μπορούν να καλλιεργηθούν μέσα στο σχολείο. Οφείλουμε να  προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν και να αναδείξουμε τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου. Για τους σκοπούς αυτούς αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε το έργο : “Σερφάρω με ασφάλεια….” μέσα από το οποίο φιλοδοξούμε οι μαθητές μας να ανακαλύψουν και να ακολουθήσουν τα δικά τους ασφαλή βήματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Οι ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθούμε με τους μαθητές μας είναι στο έργο μας  είναι :

  1. Τα προσωπικά Δεδομένα
  2. Εθισμός στο Διαδίκτυο
  3. Ηλεκτρονική παρενόχληση
  4. Συζήτηση για τους ιούς, Malware, worms, trojan horses, spam, phishing
  5. Κανόνες Ασφαλείας
  6. Cyberbullying – Κυβερνοεκφοβισμός
  7. Nettiquette ? Κώδικας συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο.

Ελπίζουμε ότι το  πρόγραμμα θα συμβάλει στην επικοινωνία, τη βελτίωση των σχέσεων και την προσωπική εξέλιξη τόσο των παιδιών όσο και όλων μας.

Μαθητικός Διαγωνισμός αφίσας ή βίντεο «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!»

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2015

Το σχολείο μας θα λάβει μέρος με τους μαθητές της Ε΄τάξης στον Μαθητικό Διαγωνισμό αφίσας ή βίντεο «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!» με την βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Π. Πατσατζή (Πληροφορικής) και κ. Μ. Γκόλοβα (Εικαστικών).

Ο Διαγωνισμός αφίσας ή βίντεο, γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για μαθητές πρωτοβάθμιας (Ε?, ΣΤ? Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου) με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!».

Tα τέσσερα (4) καλύτερα έργα, δύο (2) για μαθητές/-τριες Δημοτικού και δύο (2) για μαθητές/-τριες Γυμνασίου, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στην Αρχή. Επιπλέον, θα αναρτηθούν στην ειδική θεματική ενότητα «Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2015» της ιστοσελίδας της (www.dpa.gr) και θα συναποτελούν το δημιουργικό θέμα του microsite «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα λάβουν Ειδικό Έπαινο.

Η αξιολόγηση των έργων των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από τους έγκριτους επιστήμονες του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν στην προώθηση των σκοπών του διαγωνισμού.

Δείτε την παρουσίαση: Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!!!!