Συμμετοχή σε πρόγραμμα «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες»

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν απόφασης Συλλόγου Διδασκόντων με αρ. πρ. 5/12-09-2019 και σε συνεργασία με το

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες», δράση του Δήμου Γλυφάδας, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας.
Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση, προκειμένου να ενισχύσουμε μαθητές του Δήμου Γλυφάδας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Με εκτίμηση, σεβασμό και τις ευχές μου για μια δημιουργική κι ευχάριστη σχολική χρονιά!

 

Η Διευθύντρια
&
ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας

Η Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου τα παιδιά του 13ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας επισκέφτηκαν το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Αφού μπήκαν στις αίθουσες και συνομίλησαν με τους μαθητές της Α’ Δημοτικού για τις εμπειρίες τους στην πρώτη χρονιά του Δημοτικού, κατέβηκαν στην αυλή και έπαιξαν παιχνίδια με τη βοήθεια του γυμναστή του σχολείου μας κ. Απόστολου Μπιστίνα.

Εικαστικές δημιουργίες των μαθητών της Α΄τάξης! Επιμέλεια κ. Ιωάννα Δελή, εκπαιδευτικός ΠΕ 70

Τα ταμπλώ του σχολείου μας όπως τα έχει επιμεληθεί η δασκάλα της Α’ Τάξης Ιωάννα Δελή.

“Τα παιδιά του Α2 γιόρτασαν τις απόκριες φτιάχνοντας υπέροχους κλόουν!!!”

“Καλή Χρονιά από το Α2!!!”

“Μύρισε Άνοιξη!!!”

“Εικαστική δημιουργία του Α2 τμήματος σε συνεργασία με το μαθητή του Γ1 Γιώργο Δρόσο!!!”

“Σας ευχόμαστε ένα γλυκό, γλυκό καλοκαίρι!”

Φυσικές Επιστήμες και Πειράματα στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής, επισκέφθηκε το χώρο του σχολείου η ομάδα του Science is Fun της Ένωσης Ελλήνων φυσικών. Στόχος του προγράμματος ήταν να αναδειχθεί η μαγεία των φυσικών επιστημών μέσα από το πείραμα και το παιχνίδι.

Στα πειράματα χρησιμοποιήθηκαν απλά καθημερινά υλικά, γεγονός που δείχνει τη σύνδεση των φυσικών και χημικών φαινομένων με την πραγματική ζωή. Η εκπαιδευτική δράση περιελάμβανε πειράματα από όλες τις επιστήμες, χημικές αντιδράσεις, φυσικά φαινόμενα, φωσφορούχα υλικά έως και ασφαλείς εκρήξεις!

Πασχαλινές Λαμπάδες 2019

Οι πασχαλινές λαμπάδες, ως εικαστικές δημιουργίες, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας μαθητών και υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων. Έτσι όλα τα τμήματα του σχολείου συμμετείχαν στην κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων και τα αποτελέσματα φαίνονται στις παρακάτω εικόνες!!

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου 2018

Την  Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου από τους μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2. Την εποπτεία και την οργάνωση της γιορτής είχαν οι δασκάλες των τμημάτων κα Πόπη Νικολαΐδη και κα Νάσια Μαύτα με τη βοήθεια του μουσικού της ΣΤ Τάξης κου Αθανάσιου Προίσκου.

Τη γιορτή παρακολούθησαν και μας τίμησανμε την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γλυφάδας κός Γιώργος Παπανικολάου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κοιν. Μέριμνας και Αλληλεγγύης κος Ορέστης Τσάγκλας.

Γιορτή 28ης Οτωβρίου 2018

Τη γιορτή παρουσίασε η Δ’ τάξη (Δ1 και Δ2), με συμμετοχή όλων των παιδιών σε δρώμενα, τραγούδια, αφηγήσεις και σε καλλιτεχνικές δράσεις. Ο κόπος των μαθητών μεγάλος αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε όλους. Δείτε το στις φωτογραφίες μας.

Εκπρόσωποι της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο σχολείο μας

Καθιερωμένο πλέον, την τελευταία σχολική μέρα στο 2ο Δημοτικό Γλυφάδα , να μας τιμούν με την παρουσία τους και να μεταλαμπαδεύουν τις αξίες του Ολυμπισμού και το Ευ Αγωνίζεσθαι, αγαπητοί αθλητές Ολυμπιονίκες. Φέτος, μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Εύη Μωραϊτίδου, Δημήτρης Καφφάτος και ο εξαιρετικός παραολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Νίκος Πατεράκης με την πολύτιμη βοήθεια της Δώρας Πάλλη Σιούτου, αντιπρόεδρο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Η μέρα έκλεισε με την πιο δροσερή απόλαυση που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Γλυφάδας,
Τους ευχαριστούμε όλους!

Καλοκαιρινές κατασκευές από το Τμήμα Ένταξης

Η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης, κ. Βίκυ Σαζακλίδου με τους μαθητές και μαθήτριες
του Τμήματος Ένταξης υποδέχτηκαν το καλοκαίρι με κατασκευές από ύφασμα και ανακυκλώσιμα υλικά
και έδωσαν ραντεβού για το φθινόπωρο!!!