Σχολικές δραστηριότητες – 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές του σχολείου μας γιόρτασαν την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του έτους 2017-2018 με θέμα: ΑΘΛΟΥΜΑΙ-ΧΑΡΑ ΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Στο προαύλιο του σχολείου μας οι μαθητές έπαιξαν με αερόμπαλες, μπαλόνια, μπάλες πετοσφαίρισης και διασκέδασαν με τις ακόλουθες αθλητικές δράσεις: Οι Α΄και Β΄τάξεις διασκέδασαν παίζοντας σκυταλοδρομία με μπάλες και κώνους. Η Γ΄τάξη έπαιξε σκυταλοδρομία με στεφάνια που έπαιζαν τον ρόλο σκοινιού, ενώ η Δ΄τάξη με ρακέτες του τένις και μπάλες. Τέλος, οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια με μπάλες, όπως ποδόσφαιρο και πετοσφαίριση.

 

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η σχολική μας μονάδα συμμετείχε με ενθουσιασμό και πολλή διάθεση και στη φετινή διοργάνωση της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015) και η συνεργασία των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευτικών-ειδικοτήτων με τους μαθητές ήταν  επιτυχημένη και αποδοτική. Η ημέρα είχε θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

 Αναλυτικότερα, οι τάξεις Α΄ και Β΄ πραγματοποίησαν ομαδικά παιχνίδια ευγενούς άμιλλας και ασκήσεις δρόμου στον αύλειο χώρο με στόχο τη συμμετοχή όλων για τη χαρά του παιχνιδιού χωρίς διακρίσεις. Συναγωνισμός για τη βίωση του «ευ αγωνίζεσθαι».

Η Γ΄ τάξη πραγματοποίησε αναπαράσταση της λαμπαδηδρομίας, η Δ΄ τάξη πραγματοποίησε αγώνα goalball και η Ε΄ τάξη καθιστό βόλεϊ, ενώ η Στ΄ τάξη τροποποιημένο baseball. Τέλος όλες οι τάξεις παρακολούθησαν videos με τίτλο: «Ολυμπιακοί αγώνες | Λεπτά Ιστορίας», «Ολυμπιακός ύμνος», «Το αθλητικό βίντεο που έκανε εκατ. ανθρώπους να δακρύσουν!» και «Παραολυμπιακοί αγώνες, Αθήνα 2004», για τα οποία και συζήτησαν και κατόπιν δημιούργησαν αφίσες με συνθήματα στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Μπορείτε να δείτε και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας:

SAM_1481 SAM_1480 SAM_1473 SAM_1464 SAM_1448 SAM_1437 SAM_1435 SAM_1429 SAM_1428 DSC02265

Ημέρα Ολυμπισμού

 Το σχολείο μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών οργάνωσε και παρουσίασε στους μαθητές ένα αθλητικό πανόραμα. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης στις 3 Απριλίου 2015 παρουσιάστηκαν στα παιδιά μερικά από τα Ολυμπιακά αθλήματα τα οποία δεν είναι ευρέως διαδεδομένα και δημοφιλή. Το τζούντο, η ρυθμική γυμναστική, το πόλο, η ξιφασκία, η ιστιοπλοΐα και η κωπηλασία παρουσιάστηκαν με καταπληκτικό τρόπο από τους Ολυμπιονίκες μας στους μαθητές, οι οποίοι και έδειξαν περίσσιο ενθουσιασμό.

SAM_1020 SAM_1010 SAM_0968 SAM_0962 SAM_0934 SAM_0931 SAM_0929 SAM_0889 SAM_0865 SAM_0848 SAM_0843 IMG_9304

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2014-2015

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2014-15, τη Δευτέρα 6-10-2014 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας καθ? όλη τη διάρκεια των διδακτικών ωρών ποικίλες δράσεις με θέμα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Οι εκπαιδευτικές δράσεις στόχευαν στην προσέγγιση του θέματος κυρίως με βιωματικό τρόπο, την προσφορά ερεθισμάτων σκέψης και κατανόησης βασικών εννοιών, όπως ο ρατσισμός καθώς και την εύρεση τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος μέσω της συζήτησης, της εικαστικής δημιουργίας και του αθλητισμού με βάση τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι».

Αναλυτικότερα, οι τάξεις Α΄ και Β΄ πραγματοποίησαν ομαδικά παιχνίδια στον αύλειο χώρο με στόχο τη συμμετοχή όλων για τη χαρά του παιχνιδιού χωρίς διακρίσεις. Επιπρόσθετα δημιούργησαν πανό ? κολάζ με θέμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και συμμετείχαν στην ανάγνωση αποσπάσματος από το παραμύθι «Ο καλόκαρδος λύκος» με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους στην ανοχή της διαφορετικότητας.

Οι τάξεις Γ΄ και Δ΄ συμμετείχαν σε συζητήσεις στις τάξεις με θέμα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα», παρακολούθησαν ταινία με τίτλο «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού» για την οποία και συζήτησαν, έμαθαν τραγούδια συναφή με το θέμα της ισότητας και πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες στα πρότυπα του «Kid?s Athletics» με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων και στόχο την αποδοχή όλων σαν ισάξια μέλη.

Τέλος οι τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ παρακολούθησαν video με τίτλο «Τα γυαλιά της διαφορετικότητας» και τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Επείγον περιστατικό», για τα οποία και συζήτησαν, δημιούργησαν αφίσα κατά του ρατσισμού με συνθήματα στην αγγλική γλώσσα και συμμετείχαν στις αθλοπαιδιές baseball, basketball και ποδόσφαιρο με μεικτές ομάδες αγοριών-κοριτσιών και τμημάτων, με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη. Για το λόγο αυτό δεν τηρήθηκε σκορ.

Τα αποτελέσματα των προαναφερθέντων δράσεων ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθότι συμμετείχε σχεδόν το σύνολο της σχολικής μονάδας (285 από τους 290 μαθητές/τριες). Αξιολογώντας τα αποτελέσματα των βιωματικών δράσεων επισημαίνουμε ότι οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα των παιδιών ήταν θετικά, δηλαδή υπήρχε ενθουσιασμός και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της κατανόησης της διαφορετικότητας και του ρατσισμού.

SAM_0573 no3 newSAM_0615 no1SAM_0611 no 4 new

SAM_0569 no2