Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – 10 Φεβρουαρίου 2015

Με αφορμή τον εορτασμό της 12η χρονιάς της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου και στα πλαίσια την ψηφιακής αδελφοποίησης του σχολείου μας,  του  2ου Δημοτικού Γλυφάδας με το 1ο Δημοτικό Αργυρούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης και σύνολο δραστηριοτήτων μεταδίδοντας το φετινό σύνθημα της ημέρας : «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!».

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Γλυφάδας και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Αργυρούπολης στα πλαίσια της «αδελφοποίησης» των δύο σχολείων μέσα από το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Σερφάρω με Ασφάλεια…” το οποίο υλοποιείται από τις  καθηγήτριες Πληροφορικής των σχολείων κ. Π. Πατσατζή και κ. Ε. Κυροδήμου.

Τα παιδιά των δύο σχολείων περάσαν από την «ψηφιακή» φιλιά τους στην πραγματική και ουσιαστική αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές τους και μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παιχνίδια ερωτήσεων και εμπνευστήκανε δημιουργώντας ομαδικές αφίσες σχετικές με την ημέρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές των δύο σχολείων απόλαυσαν μια όμορφη και δημιουργική γιορτή η οποία θα τους οδηγήσει στα δικά τους ασφαλή Διαδικτυακά μονοπάτια ?

Φωτογραφίες:

 

photo6photo2

 

photo1photo4

Δείτε τη δράση των δύο σχολείων στο χάρτη των πρεσβευτών για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

saferinternet 2015